Србија и Балкан

Вучић и Курти у Бриселу: Састанак са Борељом и Лајчаком

Наставља се дијалог Београда и Приштине
Вучић и Курти у Бриселу: Састанак са Борељом и Лајчаком© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Дијалог Београда и Приштине на највишем нивоу, у којем ће учествовати председник Александар Вучић, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, високи представник ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Жозеп Борељ, као и посредник у дијалогу Београда и Приштине Мирослав Лајчак - одржава се данас у Бриселу.

Према најави из Европске службе за спољне послове (ЕЕАС), Борељ и Лајчак имаће одвојене састанке са лидерима од 15.00, након чега ће уследити заједнички тројни састанак.

Уочи и на крају састанака у згради ЕЕАС новинарима ће се обратити Борељ.

Из Брисела најављују разговор о свим хитним питањима, али председник Србије нема великих очекивања – не верује у вољу друге стране да формира Заједницу српских општина.

Вучић са европским званичницима

Председник Вучић ће се, током једнодневне радне посете Бриселу, одвојено састати са председником Европског савета Шарлом Мишелом, европским комесаром за суседску политику и проширење Оливером Вархељијем и генералним директором Директората Европске комисије за суседство и преговоре о проширењу Гертом Јаном Копманом, најавила је Служба за сарадњу са медијима председника.

image