Србија и Балкан

Лајчак уочи састанка у Бриселу: Надам се да ће Вучић и Курти доћи са визијом и политичком храброшћу

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине је истакао да је претходну недељу посветио темељним припремама данашњег дијалога Београда и Приштине на високом нивоу
Лајчак уочи састанка у Бриселу: Надам се да ће Вучић и Курти доћи са визијом и политичком храброшћу© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак је истакао да је све спремно за данашњи састанак на високом нивоу у Бриселу и изразио наду да ће председник Србије Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти доћи са визијом и политичком храброшћу.

Лајчак је у објави на Фејсбуку, уочи данашњег дијалога на високом нивоу о нормализацији односа, истакао да је претходну недељу посветио темељним припремама и додао да је био и у Грчкој како би разговарао о перспективи за приступање Западног Балкана на Конференцији о миру и одрживом расту у Атини.

"Посетио сам Косово и Србију да разговарам о сврси овог састанка – да се сагледају достигнућа и планирају наредни кораци, посебно у вези са применом Споразума о путу ка нормализацији. Наши разговори су били отворени, искрени и важни за процес нормализације. Све је спремно за сутра и надамо се да ће двојица лидера доћи са визијом и политичком храброшћу која је потребна да Косово и Србију приближе њиховој европској будућности", поручио је Лајчак.

image