Србија и Балкан

Варљиво лето: Нестабилно и спарно, са повременим пљусковима, температура до 30 степени

Локално се очекују грмљавинске непогоде праћене великом количином падавина за кратко време, градом и олујним ветром у зони пљускова
Варљиво лето: Нестабилно и спарно, са повременим пљусковима, температура до 30 степени© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

У Србији ће у четвртак бити променљиво, нестабилно и спарно повремено са пљусковима и грмљавином, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Локално се очекују грмљавинске непогоде праћене великом количином падавина за кратко време, градом и олујним ветром у зони пљускова, дуваће слаб и умерен, јужни и југоисточни ветар, а температуре ће се кретати до 30 степени.

У Београду се очекује променљиво, нестабилно и спарно повремено са пљусковима и грмљавином, као и краткотрајно олујним ветром у зони јаких пљускова и температурама од 22 до 27 степени.

За викенд се очекује краткотрајна стабилизација времена са температурама до 36 степени, а нестабилно време са пљусковима и грмљавином и пад температуре поново се очекују од понедељка после подне.

image