Србија и Балкан

Србин ухапшен на Јарињу: Тужилаштво му одредило задржавање "због шпијунаже"

Хапшење је извршила јединица из Приштине у сарадњи са Пограничном службом, навео је заменик командира тзв. полиције Косова за регион Север
Србин ухапшен на Јарињу: Тужилаштво му одредило задржавање "због шпијунаже"Getty © Erkin Keci/Anadolu Agency

На административном прелазу Јариње синоћ је приведен мушкарац српске националности. Заменик командира тзв. полиције Косова за регион Север Ветон Ељшани потврдио је да је једна особа ухапшена, а огласило се и тужилаштво саопштењем да се осумњиченом на терет ставља шпијунажа.

"Оно што могу да потврдим је да је једна особа приведена од стране полиције и да се она тренутно налази у станици у јужној Митровици где је у току информативни разговор. Након овог саслушања очекује се одлука тужиоца о даљим корацима", рекао је Ељшани за "Косово онлајн".

Он није могао да потврди идентитет ухапшеног, нити која му се дела стављају на терет.

Према његовим речима хапшење је извршила јединица из Приштине у сарадњи са Пограничном службом.

Приштински медији пренели су саопштење Специјалног тужилаштва да је након саслушања ухапшеном А. В. одређено задржавање до 48 сати.

"После вишемесечних истрага у сарадњи са Косовском обавештајном агенцијом и Косовском полицијом – Управом за борбу против тероризма вечерас је ухапшено лице због шпијунаже у региону Митровице. Ухапшени А. В. је осумњичен да је извршио кривично дело шпијунажа из члана 124 КПРК", наводи се у саопштењу.

Додаје се да косовска полиција тренутно врши претрес у стану осумњиченог.

image