Србија и Балкан

Град, оборена стабла, села без струје: Последице јаког невремена у Србији

Само на територији Београда, Крагујевца и Новог Пазара, Служба за ванредне ситуације МУП-а имала је више од 20 интервенција
Град, оборена стабла, села без струје: Последице јаког невремена у Србији© TANJUG/ Aleksandar Nićiforović

Муње, громови, град и јака киша оставиле су апокалиптичне сцене за собом у већем делу Србије.

Због превртања трактора у подјастребачком селу Бресница код Прокупља услед незгодног терена и временских услова, погинуо је путник на пољопривредном возилу Д. Р. (41) из места Здравиње, а друга особа је касније преминула од задобијених тешких телесних повреда, потврдио је данас потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

"Синоћ је, у УКЦ у Нишу, од повреда преминуо и возач трактора И.П. (69) из Горње Бреснице код Прокупља", изјавио је министар Дачић.

Додао је да је трактор вукао приколицу ручне израде са дрвном масом, на шумском путу направљеном за извлачење дрвне масе, саопштио је МУП.

На југоистоку Србије, у Гаџином Хану, многе улице су после јучерашњег невремена остале непроходне због оборених грана и дрвећа, а 15 села у општини остало је без струје.

Услед удара грома запаљен је један економски објекат, а велика штета причињена је на усевима и другим пољопривредним културама.

По речима председника те општине Милисава Филиповића, у скоро свим селима било је града, а највише у селу Личју где су уништени засади и воћњаци.

Услед јаког невремена које је у среду погодило Београд, Крагујевац и Нови Пазар, Служба за ванредне ситуације МУП-а имала је више од 20 интервенција.

image