Србија и Балкан

РХМЗ издао најновије упозорење: Ови градови су на удару невремена у следећих сат времена

На потезу између Краљева и Трстеника може се очекивати и краткотрајан град, јак, олујни ветар и обилни пљускови са грмљавином
РХМЗ издао најновије упозорење: Ови градови су на удару невремена у следећих сат времена© TANJUG/ Aleksandar Nićiforović

РХМЗ је мало пре два сата издао хитно упозорење на невреме за већи део земље у наредним сатима.

"И данас ће се задржати нестабилно време, са честом појавом грмљавинских непогода са интензивним пљусковима, градом и олујним ветром у зони пљуска", наводи се на сајту РХМЗ-а.

Упозорење се односи на јаке пљускове са грмљавином за шире подручје Београда, Златиборског, Рашког и Расинског, Зајечарског и Пиротског округа.

"У наредних сат времена на ширем подручју Београда (Лазаревац и околина) локално обилни пљускови са грмљавином", наводи се у упозорењу РХМЗ и додаје да се очекује нестабилно и спарно време, а да у појединим деловима града може доћи до интензивнијег града и олујног ветра.

У 14.10 сати је издато упозорење и за подручје Златиборског округа на грмљавинске непогоде, где ће такође, у наредних сат времена доћи локално до обилних пљускова са грмљавином, уз краткотрајан град и јак, олујни ветар.

У 14.00 је издато и упозорење за подручје Рашког и Расинског округа, такође на грмљавинске непогоде.

Како се додаје, на потезу између Краљева и Трстеника може се очекивати и краткотрајан град, јак, олујни ветар и обилни пљускови са грмљавином.

Упозорење је издато и за подручје Зајечарског и Пиротског округа, где ће у наредних сат времена јака конвективна облачност условити локално обилне пљускове са грмљавином, уз краткотрајан град и јак, олујни ветар.

image