Србија и Балкан

Невреме у Србији: Евакуисане васпитачице из вртића – летели кровови, удар грома изазвао пожар

Из МУП-а наводе да је 57 ватрогасаца спасилаца са 26 возила и 12 пумпи ангажовано и на 11 црпљења воде у Врању, Лесковцу и Мионици, а на гашењу пожара након удара грома у Суботици, Врању и Убу
Невреме у Србији: Евакуисане васпитачице из вртића – летели кровови, удар грома изазвао пожар© TANJUG/ Aleksandar Nićiforović

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а евакуисали су данас 10 особа током две интервенције због невремена и јаких падавинама у Србији. Како се прецизира у саопштењу МУП-а, у Љигу је евакуисано пет васпитачица из вртића, а у селу Кључ код Мионице пет особа из возила.

У саопштењу се наводи да је 57 ватрогасаца спасилаца са 26 возила и 12 пумпи ангажовано и на 11 црпљења воде у Врању, Лесковцу и Мионици, а на гашењу пожара након удара грома у Суботици, Врању и Убу.

Такође, ватрогасци помажу грађанима и на уклањању палих стабала у Зајечару, Књажевцу, Ужицу, Чачку и Лесковцу, као и на уклањању делова лимене кровне конструкције у Ћуприји и Неготину.

"У овом тренутку СВС МУП ангажовани су у Лесковцу на уклањању палог стабла иза Дома културе, као и у Лазаревцу на уклањању палих стабала и на црпљењу воде из домаћинстава у Лазаревцу и Крушевцу", наводи се у саопштењу.

image