Србија и Балкан

Укратко 27. јун: Забрањена "Мирдита", Шпански парламент одбацио иницијативу о признању "Косова"

Председник Србије Александар Вучић је изјавио да Аљбин Курти није желео да разговара у Бриселу, већ је желео дејуре признање "Косова"
Укратко 27. јун: Забрањена "Мирдита", Шпански парламент одбацио иницијативу  о признању "Косова"© TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ
  • МУП забранио фестивал "Мирдита, добар дан". Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић саопштио је да је Министарство унутрашњих послова донело наредбу да се прекине јавно окупљање.
  • Председник Србије Александар Вучић је изјавио да Аљбин Курти није желео да разговара у Бриселу, већ је желео дејуре признање "Косова".

  • Свет данас није само радикално другачији него раније, он је, нажалост, дошао до тачке после које нема повратка, рекао је данас заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, на Међународном правном форуму у Санкт Петербургу.
  • Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је данас, поводом договора три политичке групације у Европском парламенту о расподели водећих функција у ЕУ, који је назвао "срамним", да су европски бирачи преварени.
  • Председник Белорусије Александар Лукашенко именовао је новог министра спољних послова - уместо Сергеја Алејника место шефа дипломатије заузима Максим Риженков.
  • Бивши председник Хондураса и некадашњи амерички савезник Хуан Орландо Хернандез осуђен је пред америчким судом на 45 година федералног затвора и казну од осам милиона долара због вођења "нарко-државе" која је помагала у слању јужноамеричког кокаина у Сједињене Државе.

  • Тешко наоружани војници на оклопним транспортерима повукли су се са централног трга Плаза Муриљо у главном граду Боливије Ла Пазу након што је председник Луис Арсе осудио, како је рекао, покушај државног удара против његове владе.

image