Србија и Балкан

Вучевић на парастосу Светом кнезу Лазару и косовским јунацима у Раваници

У Србији се данас низом манифестација обележава национални празник Видовдан, као и 635. годишњица Боја на Косову, а тим поводом у Крушевцу ће бити одржана централна манифестација и свечана седница Владе Србије
Вучевић на парастосу  Светом кнезу Лазару и косовским јунацима у Раваници© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

Председник Владе Србије Милош Вучевић и више министара владе присуствовали су у Манастиру Раваница парастосу Светом кнезу Лазару и косовским јунацима који служе владика браничевски Игњатије и свештенство СПЦ.

Парастосу, који је део церемоније обележавање Дана сећања на владавину кнеза Лазара - 28. јун, присуствују и министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Немања Старовић, који је уједно и председник Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић и министар културе Никола Селаковић.

После парастоса премијер Вучевић је положио је венце на Споменик Косовским јунацима у Крушевцу и присуствовао са министрима свечаној седници Владе Србије, која је одржана поводом Видовдана и 635. годишњице Боја на Косову  у Градској кући у Крушевцу.

Премијер Вучевић и гости су се поклонили испред кивота кнеза Лазара Хребељановића и упалили свеће, а након тога, присуствовали су литургији коју је служио епископ браничевски Игњатије и свештенсто СПЦ.

Србији се данас низом манифестација обележава национални празник Видовдан, као и 635. годишњица Боја на Косову, а тим поводом у Крушевцу се одржава централна манифестација и свечана седница Владе Србије.

image