Србија и Балкан

Вучић: Данас је Видовдан, најважнији дан за нас Србе, срећан вам празник

Будућност је у вашим рукама и сигуран сам да још много, много тога доброг можемо и морамо да урадимо за нашу Србију, истакао је председник Србије
Вучић: Данас је Видовдан, најважнији дан за нас Србе, срећан вам празник© Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас свим Србима Видовдан и нагласио да жели, на тај дан када се сећамо прошлости, да укаже колико се Србија променила, како је губитнички дух постао победнички, са истом жељом амбицијом и циљем да се Србија мења још снажније и убедљивије у будућности.

"Данас је Видовдан, најважнији дан за нас Србе. Срећан вам празник, срећан вам Видовдан. Будућност је у вашим рукама и сигуран сам да још много, много тога доброг можемо и морамо да урадимо за нашу Србију", рекао је председник у кратком обраћању у видео-поруци објављеној на Инстаграм профилу "Будућност Србије".

Председник је подсетио да се на Видовдан обично прича о прошлости о свему ономе што је обележило наше животе и животе претходних генерација.

Навео је да је дошао на терасу Председништва да пошаље поруку и да на симболичан начин покаже колико нам је важна будућност "не само земље предака наших, већ земље деце наше".

Додао је да је парафразирао Пекића, не потпуно успешно али са жељом да укаже на један детаљ.

"А то је да сваки пут када ми је тешко дођем на терасу Председништва и погледам шта су урадили и ми и неки пре нас, колико смо фасада обновили како смо подигли цео један нови град, овде недалеко - Београд на води, како смо променили Србију, како смо променили дух губитнички у победнички са истом жељом, амбицијом и циљем да Србију мењамо још снажније и убедљивије будућности", навео је председник.

image