Србија и Балкан

Вулин и амбасадор Врањеш: Срби се неће одрећи Косова и Метохије и Републике Српске

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин и амбасадор Александар Врањеш поручили су да Срби "желе и заслужују јединствену државу"
Вулин и амбасадор Врањеш: Срби се неће одрећи Косова и Метохије и Републике Српске© TANJUG/ Vlada Republike Srbije

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин, поводом обележавања Видовдана, састао се данас у Градској кући у Крушевцу са амбасадором БиХ у Србији Александром Врањешем одакле су честитали свим Србима Видовдански празник, пожелевши српском народу јединство и слогу, национално обнављање и успон.

"Срби на Видовдан 1389. године, а потом и 1914. године трајно су одабрали слободу и Србија која чува своју слободу и независност, нипошто се неће одрећи Косова и Метохије и Републике Српске, али се неће одрећи ни себе, своје историје чије је средиште видовдански завет који српском националном бићу даје пун смисао, баш као ни својих традиционалних пријатеља попут Кине и Русије који пред Србију не постављају политичке услове и захтеве", поручио је Вулин.

Вулин и Врањеш су истакли да је Србија гарант очувања Републике Српске и Срба који живе у њој и да је свака промена Дејтонског споразума апсолутно неприхватљива, као и да је за Србе само изворни Дејтонски споразум прихватљив и могућ.

Амбасадор БиХ у Србији нагласио је да су Срби слободарски народ и да се Република Српска чврсто опире свакој врсти историјског ревизионизма, "измишљеним геноцидима" и покушају да се занемаре и забораве све српске жртве пострадале у Јасеновцу, Јајинцима, Шумарицама, Пребиловцима, Гаравицама, Доњој Градини, Дракулићу, Јадовну, Пагу, Старом Броду и многим другим стратиштима.

Потпредседник Владе Србије и амбасадор Врањеш поручили су да Срби "желе и заслужују јединствену државу".

image