Србија и Балкан

Паника међу родитељима због листа жеља за средње школе: Шта се то синоћ догодило?

Родитељи осмака су у групама слали слике на којима се види да је у листи жеља некој деци зеленом бојом обележена школа у коју су "упали", док је некима и даље писало да су "нераспоређени"
Паника међу родитељима због листа жеља за средње школе: Шта се то синоћ догодило?© M. M./ATAImages

Многи родитељи осмака синоћ су у паници проверавали портал "Моја средња школа", будући да се проширила информација да су поједини ђаци већ распоређени у средње школе. 

Родитељи су у групама слали слике на којима се види да је у листи жеља некој деци зеленом бојом обележена школа у коју су "упали", док је некима и даље писало да су "нераспоређени".

Портал је, међутим, недуго затим "пао" и нико није могао да му приступи, а подаци о статусу листе жеља враћени су на почетни статус.

У Министарству просвете су за "Данас" рекли да ће распоређивање ученика бити објављено у назначеном термину, што је уторак, 2. јул, до 8 сати ујутру.

"Тренутно се тестира систем и чим буде завршено, јавност ће бити упозната са резултатима. Део резултата који су били видљиви је само била проба дела система", саопштили су из Министарства.

Мали матуранти ће, дакле, са сигурношћу знати у којим средњим школама ће од јесени наставити школовање тек након што подаци буду званично објављени.

image