Србија и Балкан

После Србије и Република Српска подигла степен безбедности

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор Полиције РС Синиша Кострешевић су у сталној комуникацији са министром унутрашњих послова и потпредседником Владе Србије Ивицом Дачићем
После Србије и Република Српска подигла степен безбедности© FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Министарство унутрашњих послова Републике Српске подигло је мере безбедности на подручју РС, посебно на јавним местима, након данашњег терористичког напада на Амбасаду Израела у Београду у којем је тешко повређен припадник Жандармерије Србије.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор Полиције РС Синиша Кострешевић су у сталној комуникацији са министром унутрашњих послова и потпредседником Владе Србије Ивицом Дачићем и првим људима Полиције Србије.

Иако за сада нема непосредне претње од сличног напада у Републици Српској, наложен је низ превентивних мера и интензивирана сарадња са другим полицијским агенцијама, у смислу размене оперативних информација, саопштено је из МУП-а Српске, преноси РТРС.

У саопштењу се додаје да је стање безбедности на подручју Републике Српске задовољавајуће и да грађани немају разлога за забринутост, али апелују да полицији пријаве сваку сумњиву радњу у свом окружењу.

image