Србија и Балкан

Додик: Годинама упозоравамо на радикализацију исламских покрета, забринути смо за Јевреје и Израелце

Додик је изјавио да је затражио од служби у Републици Српској да дигну степен безбедности на виши ниво
Додик: Годинама упозоравамо на радикализацију исламских покрета, забринути смо за Јевреје и Израелце© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs

Председник Републике Српске Милорад Додик изразио је забринутост за Јевреје и Израелце у БиХ после данашњег терористичког напада који се десио испред израелске амбасаде у Београду у ком је рањен један припадник Жандармерије и истакао да ће бити предузете све мере да они буду заштићени у РС.

"Изражавамо забринутост за Јевреје и Израелце у БиХ. Годинама упозоравамо на радикализацију исламских покрета које подржава ИСИС у БиХ и још једном наглашавам да ћемо предузети све мере да свим средствима заштитимо Јевреје и Израелце у Републици Српској", навео је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Он је рекао да ће се одржати "блиска комуникација са израелским пријатељима" како би осигурали максималну безбедност. Додик је изјавио да је затражио од служби у Републици Српској да дигну степен безбедности на виши ниво.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске подигло је мере безбедности на подручју РС, посебно на јавним местима, након што је то учинила Србија.

image