Србија и Балкан

Одборници Скупштине града Београда сутра одлучују о буџету града

Седница коју је заказао председник Скупштине града, Никола Никодијевић, биће трећа у новом сазиву градског парламента
Одборници Скупштине града Београда сутра одлучују о буџету града© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

На седници Скупштине града Београда која је заказана за сутра, одборници ће одлучивати о буџету града за ову годину, а на дневном реду биће и предлози других одлука.

Седница коју је заказао председник Скупштине града, Никола Никодијевић, биће трећа у новом сазиву градског парламента.

На дневном реду је Предлог одлуке о утврђивању обима средстава за вршење послова Града и градских општина и одређивању прихода који припадају Граду, односно градским општинама у 2024. години, као и Предлог закључка о прибављању претходног мишљења Секретаријата за финансије пре покретања поступака јавних набавки и набавки радова, чија је процењена вредност преко милион динара, саопштио је Секретаријат за информисање.

Одборници ће одлучивати и о давању сагласности на ребаланс трећег програма пословања за 2024. годину ГСП "Београд", а на дневном реду су предлози измена Одлуке о локалним комуналним таксама и Одлуке о накнадама за коришћење јавних површина, те Предлог решења о давању сагласности на коначни нацрт анекса 1 уговора о концесији закљученог између Града Београда и "ЦСИ паркинг инвестмент Д.О.О.".

Међу тачкама дневног реда на седници ће бити и предлози кадровског плана Градске управе града Београда, Службе за централизоване јавне набавке и контролу набавки, Службе за интерну ревизију, Канцеларије за младе и Службе главног урбанисте града Београда, као и предлози кадровског плана омбудсмана и градског правобранилаштва.

image