Србија и Балкан

Полиција Црне Горе саслушала жену нападача на жандарма, спремни за даљу сарадњу са Србијом

Црногорски органи за спровођење закона стоје на располагању органима Републике Србије за даљу сарадњу у овом предмету
Полиција Црне Горе саслушала жену нападача на жандарма, спремни за даљу сарадњу са Србијом© FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Црногорска полиција прикупила је данас обавештења од супруге терористе Милоша Жујовића, убијеног у суботу током напада на припадника српске Жандармерије испред израелске амбасаде у Београду.

Из Управе полиције "Вијестима" је незванично речено да су поступили по захтеву колега из Србије и од ње прикупили обавештења на тражене околности.

"Црногорски органи за спровођење закона стоје на располагању органима Републике Србије за даљу сарадњу у овом предмету", наводи се у саопштењу.

Начелник Управе криминалистичке полиције (УКП) Нинослав Цмолић рекао је данас да је МУП Црне Горе ухапсио супругу терористе, као и да су јој одузети сви електронски уређаји.

"МУП Црне Горе је експресно дошао до супруге терористе, одузети су јој сви електронски уређаји и она ће бити процесуирана. Нама је потребна подршка целог друштва када је у питању тероризам. Грађани треба да имају поверења у државу и полицију. Ми предузимамо све радње како бисмо одржали ред и мир и заштитили наше грађане", рекао је Цмолић за Информер ТВ.

Жујовић је у суботу самострелом погодио припадника Жандармерије Милоша Јевремовића (34) у врат испред амбасаде Израела у Београду, а код себе је имао и нож. Припадник Жандармерије је у самоодбрани употребио оружје и савладао нападача, који је од последица рањавања преминуо.

image