Србија и Балкан

Брнабић: Невероватно је да Хрватска прети Црној Гори због резолуције о Јасеновцу

Председница Народне скупштине Ана Брнабић је рекла да јој је невероватно то да Хрватска прети Црној Гори њиховим европским путем, додајући да ће бити занимљиво видети да ли ће их стварно блокирати због резолуције
Брнабић: Невероватно је да Хрватска прети Црној Гори због резолуције о ЈасеновцуGetty © Stipe Majic/Anadolu Agency

Председница Народне скупштине Ана Брнабић изјавила је да је невероватно да Хрватска прети Црној Гори на европском путу због резолуције о Јасеновцу, коју је Подгорица усвојила у петак. Хрватски премијер Андреј Пленковић рекао је да резолуција о Јасеновцу шаље намерну политику поделе унутар те земље и да ће Хрватска предузети мере које сматра примеренима за овакве, како је навео, потезе "инструментализације парламентарне већине" с циљем нарушавања односа Загреба и Подгорице.

Брнабић је, коментаришући овај предлог у емисији Хит Твит на Пинку, рекла да сматра да је ово велика и важна ствар.

"Мени је бескрајно тужна, али и занимљива реакција званичника из Хрватске. Одједном је то непријатељски акт према Хрватској, а нису тако мислили када су били коспонзори сребреничке резолуције", рекла је Брнабић.

Она је додала да јој је невероватно то да Хрватска прети Црној Гори њиховим европским путем, додајући да ће бити занимљиво видети да ли ће их стварно блокирати због резолуције.

"Биће занимљиво видети ту европске вредности на које се позивају", рекла је Брнабић.

Она је истакла да, чињеница да у близини Јасеновца и даље постоји табла на којој пише "За дом спремни", говори више од свега.

Она је рекла да и у Србији треба да се учине додатни напори да се освесте "пријатељи из Европе какав се геноцид над српским народом догодио у НДХ".

image