Србија и Балкан

Опозиција љута на Мандића и владу: Због вас нам не долази Мишел

Лидери опозиционих странака у црногорском парламенту навели су да је отказивање посете председника Европских савета повезано са "урушавањем европског пута земље"
Опозиција љута на Мандића и владу: Због вас нам не долази Мишел© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Тек што је почела данашња седница Скупштине Црне Горе је на кратко прекинута, након што је посланик опозиционог ДПС Андрија Николић затражио одговор од председника парламента Андрије Мандића зашто председник Европског савета Шарл Мишел, упркос званичним најавама, не долази у Подгорицу.

Николић сматра да отказивање Мишелове посете довољно говори, те да су, како је навео, "међународно изоловани председник парламента али и влада".

Мандић је рекао да је Мишела позвао председник Црне Горе Јаков Милатовић, те да је то адреса за разјашњење о отказивању посете, а да он са тим није упознат.

Он је рекао да парламент и он лично имају велико поштовање за Мишела, да је он пријатељ Црне Горе, и да је много тога урадио да Црна Гора добије позитиван ИБАР.

Очекује, казао је, да ће након Милатовићевог одласка у Брисел све бити јасније о посети Мишела Подгорици.

Оваквом ставу посланика ДПС придружили су се и посланици других опозиционих странака тврдећи да је отказивање посете Мишела повезано са наводним "урушавањем европског пута земље".

Једини посланик Хрватске грађанске иницијативе Адријан Вуксановић је казао да је скупштинска резолуција о Јасеновцу била непотребна јер сви имају јасан став о том питању, те да је, како је навео, "Црна Гора постала држава где долазе (Александар) Вучић и (Милорад) Додик али не и један Шарл Мишел".

Мандић је приметио да су чешћи гости Црне Горе хрватски званичници, па то, казао је, нико не спори.

"Не знам што би било спорно када долазе представници Србије и Републике Српске", упитао је Мандић.

Јелена Недовић (ПЕС) рекла је да званичан став о отказивању посете Мишела нису добили па је позвала посланике да не манипулишу тим темама.

Мишел је требало сутра да допутује у дводневну посету Подгорицу, али је посета отказана, а званични разлог није саопштен.

Ипак, Милатовић и Мишел састаће сутра у Брисел, саопштили су они на друштвеној мрежи Икс.

image