Србија и Балкан

Дачић: Сутра одлука о укидању црвеног нивоа безбедности, телефон супруге нападача на вештачењу

Дачић је, на конференцији поводом промоције кампање "Вози одморан", рекао да истрага иде у правцу самог терористичког напада, као и у правцу сагледавања стања са оним особама које су препознате као вехабије
Дачић: Сутра одлука о укидању црвеног нивоа безбедности, телефон супруге нападача на вештачењу© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је телефон супруге нападача на српског жандарма, која је лоцирана у Црној Гори, на вештачењу у Србији, као и да ће одлуку о укидању црвеног нивоа безбедности донети сутра, након анализе безбедносне ситуације.

Дачић је, на конференцији поводом промоције кампање "Вози одморан", рекао да истрага иде у правцу самог терористичког напада, као и у правцу сагледавања стања са оним особама које су препознате као вехабије.
Министар је навео и да је претресом одређених локација пронађено оружје, као и амблеми и застава Исламске државе.

Када је реч о супрузи нападача, Дачић је новинарима рекао да је из исказа који је дала црногорској полицији утврђен тачан мотив терористичког напада испред израелске амбасаде у Београду.

Подсећања ради, њено име је Беса и она је рекла да је у 10.50 часова, односно 10 минута пре него што је њен супруг починио терористички напад, он њој послао видео поруку у којој говори да се налази у аутобусу "који га вози у џенет (рај)".

Дачић је пренео да је према њеним речима, Жујовић у видео поруци рекао како "Израелци нападају муслимане".

Беса је рекла да се њен супруг, нападач, пре него што је дошао до амбасаде Израела упутио ка синагоги, али да је због великог броја припадника обезбеђења одустао од те намере, наводи Дачић.

Министар унутрашњих послова је раније данас рекао да је црногорска полиција јуче, на захтев из Србије, обавила разговор са супругом Милоша Жујовића који је ранио жандарма, Бесом Жујовић, рођеном у Беранама и да је њеним исказом потврђено да се ради о терористичком акту.

image