Србија и Балкан

Српски национални савет: Посета Вучића била би велика радост за српски народ у Црној Гори

У Српском националном савету су сигурни да ће "посета председника Републике Србије бити од великог значаја не само за српски народ у Црној Гори, већ и за очување историјских веза и институционалне повезаности Србије и Црне Горе"
Српски национални савет: Посета Вучића била би велика радост за српски народ у Црној ГориGetty © stock photo/Andrei Troitskiy

Председник Српског националног савета Црне Горе др Момчило Вуксановић саопштио је данас да би најављена посета председника Републике Србије Александара Вучића Црној Гори на позив Андрије Мандића (НСД) и Милана Кнежевића (ДНП), била велика радост за српски народ у Црној Гори.

"Вест да је председник Републике Србије Александар Вучић спреман да посети Црну Гору на позив лидера српских партија, Андрије Мандића и Милана Кнежевића, са одушевљењем је примљена у Српском националном савету Црне Горе. Била би то велика радост за српски народ, не само за подручије Васојевића и лимске долине, већ и за све оне грађане Црне Горе који се искрено залажу за јединство српског народа ма где он да живеo", наводи се у саопштењу председника Српског националног савета Црне Горе.

Он верује да би долазак председника Републике Србије значио и посету Српској кући у Беранама која је највећим делом урађена захваљујући несебичној помоћи, како наводи, Покрајинске Владе Војводине и Владе Републике Србије.

Додаје да су у Српском националном савету сигурни да ће "посета председника Републике Србије бити од великог значаја не само за српски народ у Црној Гори, већ и за очување историјских веза и институционалне повезаности Србије и Црне Горе".

image