Србија и Балкан

Петковић: Стано је апсолутно у праву

За сутра је најављен наставак дијалога Београда и Приштине на техничком нивоу
Петковић: Стано је апсолутно у праву© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић истакао је да је сагласан са изјавом потпарола ЕУ Петера Стана да циљ процеса нормализације односа Београда и Приштине није признање независности тзв. Косова и указао да таква очекивања немају везе са логиком већ са жељом моћника да Србија призна насилну сецесију своје територије.

Петковић је на друштвеној мрежи Икс поручио да сви они који прижељкују да Србија призна "Косово", "тај филм неће гледати".

"Портпарол ЕУ је апсолутно у праву да циљ процеса нормализације није признање тзв. Косова. Забрињавајуће је да из добре премисе долази до сасвим погрешног закључка који нема везе с логиком, већ са жељом моћника да Србија призна насилну сецесију своје територије. Тај филм неће гледати", навео је Петковић.

Портпарол Европске уније Петер Стано казао је да ће се главни преговарач Приштине Бесник Бисљими састати сутра у Бриселу са главним преговарачем Србије Петром Петковићем, а да приоритет и агенду одређује "највећа хитност почетка примене Споразума о путу ка нормализацији односа две стране".

"Ту нема никаквог признања, али би, наравно, логична последица нормализације било признање. Али то је нешто далеко касније у процесу", рекао је Стано.

image