Србија и Балкан

Мишел: У уторак састанак са Милатовићем у Бриселу

Шарл Мишел је раније отказао посету Црној Горим, наводно због усвајања Резолуције о геноциду у систему логора Јасеновац, Дахау и Маутхаузен, од стране црногорског парламента
Мишел: У уторак састанак са Милатовићем у Бриселу© Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Одлазећи председник Европског савета Шарл Мишел поручио је да ће се састати са црногорским председником Јаковом Милатовићем у Бриселу, након што је отказао раније најављену посету Подгорици.

Мишел на платформи Икс навео да је важно да Црна Гора остане посвећена путу ка ЕУ.

"Разговарао сам данас са председником Црне Горе Јаковом Милатовићем и договорили смо се да ћемо се састати у уторак у Бриселу. Важно је да Црна Гора остане фокусирана на путу ка ЕУ", написао је Мишел.

Поводом састанка са Мишелом огласио се и Милатовић, такође на друштвеној мрежи Икс, али не образлажући званично зашто је Мишел отказао посету Подгорици.

"Управо сам разговарао са председником Европског савета Шарлом Мишелом. Нажалост, његова посета Црној Гори је одложена. Уместо тога, ја ћу, на његов позив, отићи у уторак у Брисел", објавио је Милатовић.

Додао је да "ЕУ партнери остају посвећени пуноправном чланству Црне Горе".

"Као председник државе, са своје стране и уз помоћ свих европских снага, урадићу све у домену својих моћи и надлежности, да се оствари црногорска ЕУ Агенда 2028", истакао је Милатовић.

Иако званично објашњење о отказивању посете није објављено, подгоричке "Вијести" пренеле су да је Мишел одложио посету Црној Гори, а незванично се као разлог из врха власти наводи усвајање Резолуције о геноциду у систему логора Јасеновац, Дахау и Маутхаузен, од стране црногорског парламента.

image