Србија и Балкан

Тачка на изборе у Нишу: Листи СНС-а 30 мандата, Група грађана "Др Милић" освојила 16 мандата

Локални избори у Нишу одржани су 2. јуна, али су потом поновљени на два бирачка места
Тачка на изборе у Нишу: Листи СНС-а 30 мандата, Група грађана "Др Милић" освојила 16 мандата© TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Градска изборна комисија у Нишу усвојила је данас Укупан извештај о резултатима избора за одборнике у Скупштини града Ниша, према којем је листа "Александар Вучић – Ниш сутра" освојила 30 мандата.

Група грађана "Др Драган Милић" добила је 16 мандата, а коалиција "Бирамо Ниш" 10, наводи се извештају који је медијима доставила председница ГИК Ниш Данијела Милићевић.

Покрет "Крени промени" и коалиција "Уједињени – Нада за Ниш" освојили су по два, а мањинска Руска странка један мандат.

Председница Градске изборне комисије града Ниша Данијела Милићевић образложила је да је на 197 бирачких места на изборе изашло 111.170 бирача, од 226.268 уписаних у бирачки списак, а да је гласало њих 111.112.
Истакла је да је неважећих гласачких листића било 1.875.

Како је појаснила, против Укупног извештаја о резултатима избора, подносилац проглашене изборне листе и бирачи могу поднети приговор градској изборној комисији Ниш у року од 72 часа од објављивања укупног извештаја на сајту Републичке изборне комисије (РИК).

Одговарајући на питања новинара о неправилностима и жалбама опозиционих листа, Милићевић је рекла да није било никаквих неправилности и да је одлукама Вишег суда у Нишу потврђено да су одлуке ГИК-а биле у складу са законом.

Како је на конференцији истакла, ГИК Ниша извршила увид у изборни материјал и да је на спорним местима петочлана комисија коју су чинили и представници опозиционих листа Ка су потписали извештаје о контроли записника о раду.

Милићевић је додала да ће ГИК у року од седам дана, уколико не буду уложене жалбе на Укупан извештај донети решења о додели мандата одборницима.

image