Србија и Балкан

Додик честитао Орбану мађарско председавање Саветом Европе

Изражавам наду да ћемо ускоро сусрести и на неком од догађаја предвиђених мађарским планом председавања, а који се односе на Западни Балкан. Уз најлепше жеље за успех новог мађарског председавања Саветом Европске уније, срдачно Вас поздрављам, поручио је председник РС
Додик честитао Орбану мађарско председавање Саветом Европе© TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Председник Републике Српске Милорад Додик честитао је преузимање Мађарске председавање Саветом Европе премијеру Виктору Орбану и поручио да је за Републику Српску Мађарска већ велика и важна земља.

"Након успешног мађарског председавања Саветом Европске уније у другој половини 2011. године, Мађарска данас преузима председавање у свом другом мандату у овом важном европском телу, и на томе Вам од срца честитам у своје име, као и име институција и грађана Републике Српске. Ваш мото председавања, 'Учинимо Европу поново великом!', у складу је са амбициозним планом председавања, као и са жељом Мађарске да допринесе у изналажењу преко потребних одговора и корака у циљу превазилажења изазова са којима се Европа у целини суочава данас", навео је Додик у честитки.

Истакао је да је да за Републику Српску Мађарска већ велика и важна земља.

"И чврсто верујемо да ће уз Ваше лидерство, то поново постати и Европска унија. Изражавам наду да ћемо ускоро сусрести и на неком од догађаја предвиђених мађарским планом председавања, а који се односе на Западни Балкан. Уз најлепше жеље за успех новог мађарског председавања Саветом Европске уније, срдачно Вас поздрављам", навео је Додик.

image