Србија и Балкан

Дачић с Грушком: Русија пружа пуну подршку Србији у борби против тероризма

Заменик министра спољних послова Руске Федерације Александар Грушко борави у Србији где се састао са министром унутрашњих послова Ивицом Дачићем

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић разговарао је данас са замеником министра спољних послова Руске Федерације Александром Грушком о наставку билатералне сарадње две земље, са посебним акцентом на даље интензивирање сарадње у области унутрашњих послова, посебно ванредних ситуација.

На састанку је оцењено да су односи две земље у области унутрашњих послова интензивни и да се одвијају на више различитих нивоа, кроз размену информација и криминалистичку сарадњу полиција две земље у борби против организованог и свих других видова криминала. 

Министар Дачић и заменик министра спољних послова Руске Федерације Грушко разговарали су и о актуелним безбедносним питањима.

Дачић је истакао да је безбедност свих грађана Србије, као и свих дипломатско-конзуларних представништва у нашој земљи приоритет рада Министарства унутрашњих послова и да ће им Србија осигурати безбедност. 

Нагласио је посвећеност Републике Србије борби против тероризма и важност међународне сарадње у овој области. 

Заменик министра спољних послова Руске Федерације Грушко изразио је пуну подршку Републици Србији у очувању стабилности и безбедности и нагласио важност иницијатива у сузбијању тероризма, организованог и свих других видова криминала, али и потребу за континуираном координацијом надлежних безбедносних институција.

Саговорници су се сложили да су дијалог и сарадња кључни у решавању свих изазова који стоје пред глобалном заједницом.

Осим са Дачићем, у оквиру радне посете Београду је одржао састанке и са потпредседником Владе Србије Александром Вулином и министром без портфеља у Влади Србије Ненадом Поповићем.

image