Србија и Балкан

Невреме широм Србије: Олуја носи све пред собом у Београду, потопљене улице (ФОТО, ВИДЕО)

Невреме ће се, према најави метеоролога, селити преко Србије током ноћи
Невреме широм Србије: Олуја носи све пред собом у Београду, потопљене улице (ФОТО, ВИДЕО)© TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Најављено невреме стигло је вечерас око 22 часа у Београд. Ветар је најпре чупао дрвеће, након чега се сручио пљусак.

Према објавама на друштвеним мрежама, потопљена је Пожешка улица на Бановом брду, а вода је и на улицама на Галеници. 

На Карабурми се улицама сливају бујице. 

Пљусак прати јака грмљавина, а ветар наноси падавине у таласима.

Због невремена избио је пожар у Земуну.

Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, локалном појавом града и јаким и олујним ветром у зони најјачих пљускова, најпре је захватило Бачку, Срем и Мачвански округ.

Како је најавио РХМЗ, касније током вечери и предстојеће ноћи невреме ће се проширити и на остале делове Војводине и западне Србије, подручје Београда и Шумадију, а у другом делу ноћи и на Браничевски и Борски округ.

На подручју Београда током вечери и ноћи облачно са кишом, пљусковима и грмљавином, упозорава РХМЗ. Температура ће бити у паду.

Невреме је најпре захватило Шид и Бачку Паланку, проширило се на остатак Срема, а грмљавина и падавине су захватиле и Нови Сад.

Град је падао у Бачкој Паланци и Шапцу, а призори невремена шире се друштвеним мрежама.

Претходно је Министарство унутрашњих послова упутило упозорење градским и општинским штабовима за ванредне ситуације за хитно предузимање оперативних и превентивних мера.

Невреме у Србију стиже из региона. Око 15 сати на удару јаког ветра прво се нашао Загреб, где је срушио стабла, канте за смеће, а дошло је и до застоја у саобраћају.

У Запрешћу и Дугом селу потом је уследио град величине ораха, који су пратили олујни ветар и облина киша, јављају хрватски медији и наглашавају да су поједина домаћинства остала без струје, као и да је уследило око 200 позива забринутих грађана.

У деловима Словеније такође је падао град, који је на појединим подручјима направио велику штету. летели су кровови и оборено дрвеће, а обилне кише поплавиле су бројне објекте. На снази је наранџасти метео-аларм за целу Словенију.

image