Србија и Балкан

Осумњичени И. Д. брани се ћутањем: Саслушан због сумње за умешаност у терористички напад

И. Д. је ухапшен због сумње да је био у контакту са М. Ж., који је тога дана напао жандарма М. Ј. испред Амбасаде Израела и погодио га стрелом у врат
Осумњичени И. Д. брани се ћутањем: Саслушан због сумње за умешаност у терористички напад© TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

У Јавном тужилаштву за организовани криминал данас је саслушан И. Д. због постојања основане сумње да је извршио кривично дело терористичко удруживање из члана 232 а, став 1, у вези чланова 391, 391а и 391б став 1. КЗ, кривичног дела које се доводи у везу са нападом и повређивањем припадника Жандармерије МУП Републике Србије, полицијским службеником на дужности, сада оштећеним М. Ј. који је 29. јуна обезбеђивао Амбасаду Државе Израел, и кога је напао сада покојни М. Ж.

Осумњичени је искористио своје законско право и бранио се ћутањем, саопштило је Јавно тужилаштво за организовани криминал.

Јавни тужилац за организовани криминал предложио је судији за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду да се у односу на њега одреди притвор из разлога члан 211. став 1, тачка 2,3 и тачка 4 ЗКП, наведено је у саопштењу.

И. Д. је ухапшен у суботу због сумње да је био у контакту са М. Ж, који је тога дана напао жандарма М. Ј. испред Амбасаде Израела и погодио га стрелом у врат.

М. Ј. је у самоодбрани пуцао на М. Ж, који је преминуо од задобијених повреда.

image