Србија и Балкан

Почео тројни састанак Петковића и делегације Београда са делегацијама ЕУ и Приштине

Пре овог састанка Петковић се састао са високим изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и његовим тимом, након чега се Лајчак састао са делегацијом Приштине, коју предводи главни преговарач Бесник Бисљими
Почео тројни састанак Петковића и делегације Београда са делегацијама ЕУ и ПриштинеGetty © Westend61

У Бриселу је почео тројни састанак делегације Београда предвођене директором Канцеларије за КиМ Петром Петковићем са делегацијама Европске уније и Приштине.

Пре овог састанка Петковић се састао са високим изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и његовим тимом, након чега се Лајчак састао са делегацијом Приштине, коју предводи главни преговарач Бесник Бисљими.

Данас се у Бриселу одржава нова рунда дијалога Београда и Приштине на нивоу главних преговарача.

До нове рунде дијалога долази након што су Лајчак и шеф европске дипломатије Жозеп Борељ прошле недеље били домаћини председнику Србије Александру Вучићу и премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију на састанку на високом нивоу у оквиру дијалога, а Лајчак је те разговоре описао као изазовне.

Портпарол ЕУ Петер Стано изјавио је да приоритет и агенду састанка одређује "највећа хитност почетка примене Споразума на путу ка нормализацији односа" Београда и Приштине.

image