Србија и Балкан

Невреме опустошило Црну Гору, двоје погинуло: Олуја стигла у Србију (ВИДЕО)

Невреме из Црне Горе стигло је на југ Србије где се очекују олује са јаком грмљавином и обилним падавинама у кратком временском периоду

Током невремена на црногорском Јадрану и другим деловима Црне Горе страдале су две особе – радник на крану градилишта "Челебић" у Чању и једна особа од удара грома на Луштици, потврђено је из Управе црногорске полиције.

У Луци Бар су пале велике дизалице, тзв. "мостови". Према првим, незваничним подацима портала "Бар-Инфо", једно лице је задобило лакше повреде. Из тог предузећа потврдили су да је штета огромна.

"Једна особа је смртно страдала од удара грома на голф терену Луштица Беја", саопштили су из ОКЦ-а.

Снажено невреме које је погодило делове Црне Горе поплавило је подгоричке улице, а поломљене гране отежавају саобраћај.

Олујни ветар код Никшића је однео кровове с кућа и чупао дрвеће из корена.

Због обилних падавина поплављене су саобраћајнице у Будви, а оркански ветар у Улцињу је чупао палме и ломио маслине.

Улцињ је без струје, а на појединим купалиштима је уништен плажни мобилијар.

Причињена је знатна материјална штета на цркви и старом парохијском дому. Највећа штета је причињена на православном гробљу под Метеризима, где је падом великог стабла, оштећено 15 гробница.

У готово свим градовима штета од невремена је велика и тек ће бити процењена. Од невремена су страдали многе куће и аутомобили.

Спасилачке екипе Националног парка спасиле су двоје страних држављанина из преврнутог чамца на Скадарском језеру.

Невреме из Црне Горе стигло је на југ Србије где се очекују олује са јаком грмљавином и обилним падавинама у кратком временском периоду.

Најновији снимци временских непогода стижу из Пирота који је захватио олујни ветар, а ускоро се очекује и провала облака.

У Прокупљу је ситуација још драматичнија. Улице су преплављене водом, а невреме се тек очекује и у овом делу Србије.

Невреме праћено градом, јаким ветром и кишом погодило је у понедељак увече Србију, а непогоде су настављане током ноћи и јутра.

Јако наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, падом температуре и локалном појавом града које је захватило западну Србију, Шумадију, Београд и Банат премешта се споро на исток североисток.

До краја дана биће претежно облачно, свежије, местимично са кишом и пљусковима, а на југу и истоку и са грмљавином, а само ће се на северу и западу задржати углавном суво време. На југу и истоку Србије се очекује велика количина падавина за кратко време, између 20 и 40mm понегде и више, као и јак и олујни ветар у зони интензивних падавина, а понегде и град, саопштио је РХМЗ.

Тенденција премештања је ка Румунији и источној Србији.

image