Србија и Балкан

Дачић: Нема разлога за бригу, надзиремо вехабије

Сви надлежни будно прате стање, поручио је министар унутрашњих послова
Дачић: Нема разлога за бригу, надзиремо вехабије© TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да ће у борби против терориста Србија бити победник, те да грађани не треба да брину за безбедност.

Он је говорећи за Курир казао да се детаљно спроводе све потребне акције.

"Знамо да је реч о више десетина појединаца који су окупљени у том покрету чији је до био и Жујовић. Они су већ саслушани и ради се опсежна истрага, те проверавају и најмањи детаљи", рекао је Дачић.

Истиче да грађани Србије немају разлога за бригу, јер је држава муњевито реаговала и предузела апсолутно све мере како би се предупредио још неки инцидент.

"Довољно говори чињеница да је и црвени степен безбедности продужен неколико дана, а припадници свих надлежних служби неуморно раде на предупређивању евентуалних нових покушаја напада", нагласио је Дачић.

Подвукао је и да се вехабисти, барем они истакнутији, надзиру, те да нема разлога за стрепњу.

"Ипак, сви надлежни будно прате стање", закључио је Дачић.

Подсетимо, припадник Жандармерије Милош Јевремовић погођен је из самострела у врат испред Амбасаде Израела у суботу, што је окарактерисано као терористички акт.

Иако погођен, Јевремовић је савладао нападача Милоша Жујовића, који је прешао у ислам и узео име Салахудин. У склопу истраге саслушана је његова супруга, а ухапшен је и И.Д. за којег се сумња да је помагао Жујовићу.

image