Србија и Балкан

Нешић: Дрину неће замутити, она је у бојама најлепше српске тробојке

Усвајање ове Декларације показује да смо као народ свесни важности заштите наших идентитета, традиције и политичких права, поручио је министар безбедности у Савету министара БиХ Ненад Нешић
Нешић: Дрину неће замутити, она је у бојама најлепше српске тробојке© РТ Балкан

Председник ДНС и министар безбедности у Савету министара БиХ Ненад Нешић изјавио је да усвојена Декларација о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа потврђује одлучност да заједно градимо бољу и сигурнију будућност.

Усвајање Декларације, каже, испунило га је осећајем великог поноса, јер она представља кључни корак ка очувању и унапређењу права српског народа.

"Усвајање ове Декларације показује да смо као народ свесни важности заштите наших идентитета, традиције и политичких права. То је доказ наше јединствене воље да очувамо своје наслеђе и да обезбедимо стабилну и просперитетну будућност за све генерације које долазе", поручио је Нешић.

Истакао је да је "ово тренутак када морамо показати јединство и одлучност, јер само заједно можемо остварити циљеве које смо поставили".

"Декларација је симбол наше посвећености миру, сарадњи и напретку, те нас подсећа на важност очувања наше националне и културне баштине", навео је Нешић.

Истакао је да ДНС остаје чврсто опредељен да настави рад на остваривању циљева Декларације и да заједно с грађанима, како је навео, изградимо будућност у којој ће права и достојанство нашег народа бити поштовани и заштићени.

"Ми нисмо и никада нећемо бити ништа друго до Срби, крштени у својој Српској православној цркви и без обзира колико су покушавали и колико ће покушати да замуте Дрину – она је у бојама најлепше српске тробојке. Захваљујем свима који су подржали ову Декларацију и позивам све грађане да се придруже у њеној имплементацији, како бисмо заједно градили друштво у којем ће сваки појединац моћи да живи достојанствено и слободно", поручио је Нешић, пренела је РТРС.

image