Србија и Балкан

Посланик НСД: Милатовић као да је функционер ДПС-а, нeјасно зашто је против Резолуције о Јасеновцу

Председник Црне Горе је неискусан политичар, и иако мисли да заступа грађане, референдум о резолуцији би показао другачије, сматра Вучуровић
Посланик НСД: Милатовић као да је функционер ДПС-а, нeјасно зашто је против Резолуције о Јасеновцу© R.R./ATAImages

Посланик Нове српске демократије (НСД) у Скупштини Црне Горе Јован Вучуровић изјавио је да се председник ЦГ Јаков Милатовић понаша "као функционер ДПС-а" и да је "један медијски концерн преузео контролу над њим".

Наиме, гостујући на подгоричкој телевизији А плус, Вучуровић је рекао да није приметио, нити је игде чуо да је председник Европског савета Шарл Мишел отказао посету Подгорици због усвојене Резолуције о Јасеновцу, Дахау и Маутхаузену у црногорском парламенту.

Није му, казао је, јасно зашто је Милатовић био против Резолуције о Јасеновцу.

"Сумњам да је Мишел био против Резолуције. Нема разлога да верујем Милатовићу. Он је себе последњих пет дана позиционирао као функционера ДПС-а. Он само мисли да заступа грађане, али може се расписати и референдум, па нека се грађани изјасне да ли подржавају Резолуцију или не. Видело би се јасно да подржавају, а то се прелило и на Скупштину. Посланици су је изгласали. Заиста ми није јасно зашто је Милатовић био против Резолуције", рекао је Вучуровић.

Додао је и да је Милатовић неискусан политичар, те да би требало да се отргне од "медијског концерна" јер су сви политичари који су били под контролом тог концерна пропали.

image