Србија и Балкан

Вучевић: Наша држава је чврсто опредељена за мир, чинићемо све да га сачувамо

Снажна војска је гарант мира за Србију, поручио је премијер Србије
Вучевић: Наша држава је чврсто опредељена за мир, чинићемо све да га сачувамо© Принтскрин/Инстаграм/Милош Вучевић

Премијер Србије Милош Вучевић изјавио је да је Србија чврсто опредељена за мир, и да ће чинити све да га сачува.

Он је рекао да је данас у касарни "Бањица 2" у Београду одржана седница проширеног колегијума начелника Генералштаба на којој је присуствовао председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић и да су на њој анализирани стање и опремљеност војске, ситуација у региону и свету и безбедносне претње.

"Наша држава је чврсто опредељена за мир и чинићемо све да га сачувамо. Претходних година, Војска Србије је значајно унапредила своје оперативне способности и биће настављено њено јачање куповином најсавременијег наоружања и опреме, као и улагањем у људство и обученост припадника Војске Србије. Настављамо и улагање у фабрике наменске индустрије и заводе", написао је Вучевић на Инстаграму. 

Он је додао је пред Србијом много задатака, али да верује да ће Војска Србије бити још јача и на понос свих грађана Србије, чувар безбедности, суверенитета и независности наше државе.

"Снажна војска је гарант мира за Србију!", додао је премијер.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић, након седнице проширеног колегијума начелника Генералштаба Војске Србије у касарни "Бањица 2" рекао да се опрема и наоружање Србије увећавају, као и убојна средства.

"Много изазова имамо. Велике снаге окупљене су у региону из различитих разлога – од значајних снага суседних земаља до огромног броја припадника НАТО-а на Косову и Метохији, у овом тренутку и до 4.534 припадника. Ми рачунамо на добру сарадњу са КФОР-ом и НАТО трупама и верујемо да ће допринети стабилизацији прилика на Косову и Метохији. У овом тренутку имате и у оквиру мисије ЛТА 1.500 НАТО војника у БиХ, које су појачане нечим што је новина. То су стратешке резерве које је поставила Европска унија и оне се не налазе на тој територији, већ на територији суседних земаља Румуније, Мађарске, Бугарске", рекао је Вучић, додајући да верује да то ни на који начин неће бити употребљено против Срба и Србије.

image