Србија и Балкан

Осумњиченом за злочине почињене на КиМ 1999. одређен притвор до 30 дана

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић је рекао да се Ф.К. (56) сумњичи за почињене злочине у мају 1999. године у реону села Кошаре на Косову и Метохији над припадницима Војске Југославије
Осумњиченом за злочине почињене на КиМ 1999. одређен притвор до 30 данаwww.globallookpress.com © RUSSELLGORDON.NET

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду Одељења за ратне злочине одредио је притвор до 30 дана Ф.К. (56) осумњиченом за злочине почињене у мају 1999. године, на Косову и Метохији, над припадницима Војске Југославије.

"Притвор му је одређен због опасности од бекства, да не би утицао на сведоке и јер је осумњиченом на терет стављено кривично дело за које је прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења кривичног дела и тежина последице су довели до узнемирења јавности", рекла је за Танјуг портпарол тог суда Милица Величковић.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да се та особа сумњичи за почињене злочине у мају 1999. године у реону села Кошаре на Косову и Метохији над припадницима Војске Југославије.

"Полицијски службеници Службе за откривање ратних злочина ухапсили су, и уз кривичну пријаву за извршено кривично дело Ратни злочин над заробљеницима, привели на саслушање и даље поступање Тужилаштву за ратне злочине, осумњиченог Ф.К. (56)", рекао је Дачић, наводи се у саопштењу министарства.

image