Србија и Балкан

Милатовић: Моја рука ће и даље бити испружена свима, па и онима који се нису одазвали на разговор

Председник Црне Горе Јаков Милатовић је навео да је циљ састанка разговор о кључним изазовима са којима се, у овом тренутку, суочава Црна Гора на путу ка пуноправном чланству у ЕУ
Милатовић: Моја рука ће и даље бити испружена свима, па и онима који се нису одазвали на разговорGetty © Sean Gallup

Председник Црне Горе Јаков Милатовић уочи данашњег састанка, на који је позвао лидере свих парламентарних странака, од којих се, како преносе подгорички медији, већина неће одазвати, je саопштио да ће његова рука и даље остати испружена према свима који су спремни на сарадњу.

Милатовић је навео да је циљ састанка разговор о кључним изазовима са којима се, у овом тренутку, суочава Црна Гора на путу ка пуноправном чланству у ЕУ.

"Институционална комуникација између најважнијих друштвено-политичких актера није ничије ексклузивно право већ демократска тековина модерних држава која доприноси њиховом развоју", написао је Милатовић на друштвеним мрежама.

"У том смислу, моја рука ће и даље бити испружена према свима који су спремни да сарађују у остваривању кључних државних циљева па и према онима који се овај пут нису одазвали на позив да разговарамо", навео је Милатовић.

Додао је да ће, у складу са Уставом, наставити да на најбољи могући начин, представља интересе Црне Горе у земљи и иностранству, радећи на остваривању визије европске Црне Горе.

На састанак код Милатовића, према писању медија, неће се појавити лидер владајућег ПЕС и премијер Црне Горе Милојко Спајић, као ни лидери НСД и и ДНП Андрија Мандић, који је и председник Скупштине Црне Горе, и Милан Кнежевић.

image