Србија и Балкан

Злонамерни текстови о односу Русије и Србије: "Што маснија лаж, то боље"

Министар без портфеља наглашава да само крајње злонамерни текстови могу да тврде једну незамисливу ствар - да председник Путин, који је свестан доприноса председника Вучића, не одговори на његов позив, Брнабићева додаје да је овим текстом о Вучићу још једном "Нова" показала да је против председника Србије
Злонамерни текстови о односу Русије и Србије: "Што маснија лаж, то боље"© FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO

Министар без портфеља задужен за међународну економску сарадњу и председник Српске народне партије Ненад Поповић изјавио је да су апсолутно лажни наводи опозиционог листа "Нова" да председник Русије Владимир Путин не жели да се јави на позиве председника Србије Александра Вучића.

"Као неко ко се у више Влада Србије бавио и бавим питањима сарадње Србије и Русије, сведок сам дубоког уважавања које постоји у Русији према председнику Вучићу, који води истински слободну и суверенистичку политику, бранећи одлучно интересе наше земље", истакао је Поповић, а саопштено из његовог кабинета.

Поповић наглашава да нико није допринео јачању односа Србије и Русије као што је то учинио председник Вучић и да заиста само крајње злонамерни текстови, као што је поменути, могу да тврде једну незамисливу ствар - да председник Путин, који је свестан доприноса председника Вучића, не одговори на његов позив.

"Русија је свесна тешког положаја Србије, пре свега због чињенице да се на њу врше огромни притисци да слепо следи интересе само једног дела света, и да тиме сломи своју политику. Та политика је у овим годинама од када је на власти председник Вучић, донела економски раст и развој, променила Србију и пре свега допринела бољем животу грађана", указује Поповић.

Он подсећа да Србија једина у Европи није увела санкције Русији и да једино из Србије, у Европи, постоје директни летови за руске градове, као и да српски привредници извозе своје производе на велико руско тржиште.
"Једино у Србији не постоји русофобија и мржња према великом руском народу који нам је толико пута у историји помогао у тешким тренуцима. Када буде од користи за односе Србије и Русије сусрет председника Вучића и председника Путина, будите уверени да ће се он десити, на начин који ће у свим својим формама показати највиши ниво уважавања који постоји према председнику Вучићу", навео је Поповић.

Председница Народне скупштине Србије Ана Брнабић рекла је да је овим текстом о Вучићу још једном показао да је против председника Србије.

"Још једном се показује - један дан су за Путина, други дан за Украјину, ујутру европејци, увече десничари, само да су против Вучича", написала је Брнабићева на Иксу поводом писања "Нове" да председник Русије Владимир Путин не жели да се јави на позиве Вучића.

Додала је да у тим "тајкунским медијима" нема вредности и принципа, осим једног "шта год да пишеш, шта год да се догоди у земљи или свету, а ти удри по Вучићу".

"И што маснија лаж, то боље. Јасне инструкције газде уредницима и новинарима", казала је она.

Вулин: Вучић и Путин се много поштују 

"Када год је председник свих Срба Александар Вучић имао потребе да разговара са председником Руске Федерације Владимиром Путином, они су разговарали. И када год је Владимир Путин желео да разговара са Александром Вучићем они су разговарали. Никада се није десило, никада, да један другом не одговоре на позив. Ако вам то каже неко кога сваки дан бар једном нападнете због блискости са Руском Федерацијом, онда је то тако", реаговао је истим поводом потпредседник Владе Србије Александар Вулин.

Он је додао да опозиција ради све што може да би" Србију посвађао са Руском Федерацијом, Кином, са сваком земљом која не тражи да признамо такозвано Косово и напустимо Републику Српску".

"Био сам више пута сведок и учесник разговора двојице вођа и морам да вас обрадујем или разочарам, они се много поштују и знају да цене пријатељство. Па и зато је Србија одбила да уведе санкције Руској Федерацији, а Руска Федерација одбија да падне на бедне трикове и посвађа се са Србијом", поручио је Вулин. 

Лист "Нова" на насловној страни данашњег броја тврди, позивајући се на своје изворе, да су односи Београда и Москве нарушени, да је заменик министра спољних послова Русије Александар Грушко брзо напустио Србију, као и да је током недавне посете руског дипломате Вучић наводно три пута звао Путина, који није хтео да му се јави.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић демантовао је писање новина и портала "Нова" који су објавили текст под називом "Грушко брзо напустио Србију, Путин није хтео да се јави Вучићу".

"Све што је написано представља ординарну лаж. Желим да обавестим грађане да имамо веома коректне односе са Руском Федерацијом, да нисам покушао, ниједном, да разговарам са Путином, али ми је интересантно како они који се заклињу у тобожње западне вредности, али кад је у питању напад на власт у Србији, за мање од 24 сата постају највећи Русофили. Толико о принципима. Него, питам их и очекујем одговор, када и преко кога сам изразио жељу да разговарам са руским председником, а пошто знам да се то није догодило, надам се једном малом извињењу? Не мени, већ грађанима које су обманули", написао је Вучић на свом инстаграм налогу "будућностсрбијеав".

image