Србија и Балкан

Вулин поручио ЕУ о новој уцени Србији због Русије: Лажна вест или вештачка интелигенција

Европска унија (ЕУ) је поново позвала Србију да уведе санкције Русији након што је Београд угостио заменика министра спољних послова Русије Александра Грушка
Вулин поручио ЕУ о новој уцени Србији због Русије: Лажна вест или вештачка интелигенција© Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

Потпредседник Владе Републике Србије Александар Вулин саопштио је да је Србија мала земља, али да није толико мала да би одустала од себе и свог права да бира пријатеље и да када је у питању бриселски позив на увођење санкција Русији треба проверити да ли је реч о лажној вести или о вештачкој интелигенцији.

"Када Европска унија тражи од Србије да уведе санкције Русији због очувања принципа непроменљивости граница, онда се изјава портпарола ЕУ мора прочитати поново и проверити да није у питању лажна вест или неко подметање са употребом вештачке интелигенције. Како другачије да разумемо да се од нас тражи да се сложимо да су границе сваке земље, па и Украјине светиња, а границе Србије ствар договора чланица Европске уније и НАТО пакта. Србија је мала земља,али није толико мала да би одустала од себе и свог права да бира пријатеље", поручио је потпредседник Владе Србије Александар Вулин реагујући на изјаву портпарола ЕУ да Србија мора да уведе санкције Русији и да се дистанцира од те државе.

Европска унија (ЕУ) је поново позвала Србију да уведе санкције Русији након што је Београд угостио заменика министра спољних послова Русије Александра Грушка.

Грушко се 2. јула састао са председником Србије Александром Вучићем, а током боравка у Београду имао је састанке и са другим високим српским званичницима.

image