Србија и Балкан

Нове претње смрћу српским државницима у БиХ: Нешић и Вулићева одговорили

Истина се неће зауставити претњама, поручио је Нешић, док је Вулићева истакла да се Срби никада нису повиновали истим
Нове претње смрћу српским државницима у БиХ: Нешић и Вулићева одговорилиGetty © Photo by Pierre Crom/Getty Images

Министар безбедности у Савету министара БиХ Ненад Нешић и шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић добили су нове претње смрћу, које су објавили на друштвеним мрежама и поручили да "истина никада неће бити заустављена" и да се "Срби никада неће повиновати".

"Теби и оној Вулићки влахињи што се правите да сте из Сарајева ускоро ће Алах досудити. Џаба вуцарате гориле и блиндирана аута од ножа и клања нико побегао није", пише у поруци коју ју је Нешић објавио на Инстаграму.

Порука је адресирана на "Вијеће Министара БиХ, На руке министра несигурности".

Нешић написао да су ово једне од многих претећих порука које добија у последње време.

"Истину нећете зауставити никад, а нарочито не претњама", поручио је Нешић.

И Вулићева је данас добила још једну у низу претњи по живот са поруком да јој се "ближи крај".

"Овако изгледају активности политичког Сарајева када покушавају изабраном посланику из Републике Српске ускратити слободу говора и деловања јер им смета изрицање истине. Само претите, само вређајте и знајте, само једном ме убити можете. Нецивилизовани, острашћени свете понављам, БиХ може бити дејтонска или никаква. Срби се неће повиновати и никада нису. Живела Република Српска", написала је Вулићева на Инстаграму.

Како преноси РТРС, Министарство безбедности у Савету министара саопштило је да предузима све потребне мере да би осигурало безбедност Нешићу и Вулићевој.

image