Додик: Орбан одласком у Москву показао да је један од ретких кога је могуће назвати државником

Председник Републике Српске је истакао да о миру не може да се преговара без дијалога са обе стране, на чему је Орбан и радио

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да подржава посету мађарског премијера Виктора Орбана Москви и Кијеву и његове напоре да допринесе прекиду сукоба у Украјини и почетку преговора који ће довести до мира.

"Сви они који ових дана критикују премијера Орбана због ових сусрета, само показују своју лошу страну, да су за наставак сукоба, наоружавање, док су дубоко ушанчени у 'ратним рововима'. Такви не могу бити људи мира и не могу бити преговарачи за постизање мира, за разлику од мађарског премијера", написао је Додик на мрежи Икс.

Он је додао да је Орбан тим потезом доказао да је један од ретких политичара у свету кога је могуће назвати државником у правом смислу те речи, коме су мир, дијалог, напредак и развој приоритет.

Додик је истакао да о миру не може да се преговара без дијалога са обе стране, на чему је Орбан и радио.

Орбан је јуче посетио Москву, а пре тога и Кијев, а своју посету Москви назвао је новом етапом мировне мисије.

Високи званичници ЕУ изјавили су да Орбан није добио никакав мандат од Савета ЕУ да посети Москву и да се његов боравак у руској престоници одвијао искључиво у оквиру билатералних односа Мађарске и Русије.