Канцеларија: Пребијање Ђошића нови талас притисака на Србе на КиМ

И Српска листа саопштила је данас да је Ђошић најновија жртва општег плана Приштине за прогон Срба са КиМ

Синоћно пребијање Младена Ђошића из Доње Брњице нови је талас застрашивања и притисака на српски народ на КиМ и последица антисрпске политике Аљбина Куртија, чија свака изјава генерише нове етнички мотивисане инциденте, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију.

И Српска листа саопштила је данас да је Ђошић најновија жртва општег плана Приштине за прогон Срба са КиМ.

"Да ствар буде још гора, због жеље да заштити свог сина, приведен је не нападач, него Младенов отац", наводи Српска листа.

Како је наведено, локални Албанац у том мултиетничком месту надомак Приштине је без повода физички напао Ђошића и поломио му нос, а када је његов отац покушао да заштити сина, полиција га је привела, уместо да одмах приведе насилника.

Иако су надзорне камере снимиле читав инцидент, а нападач на Србина одмах препознат, полиција га је привела тек након пар сати, истиче Канцеларија у саопштењу.

Додаје се да су Срби у овом мултиетничком селу огорчени и застрашени због овог најновијег инцидента који је унео немир и бојазан и да очекују да нападач буде адекватно санкционисан.

У једном продајном објекту у Доњој Брњици код Приштине синоћ око 21 час Албанац је физички насрнуо на Србина Младена Ђошића и нанео му повреде у пределу главе, јавио је претходно дописник Танјуга.