Србија и Балкан

Кнежевић: Вучић у Црној Гори крајем јула

Вучић је посету Црној Гори најавио 30. јуна, рекавши да ће можда на Петровдан, 12. јула, посетити српски народ у Црној Гори и обићи Беране
Кнежевић: Вучић у Црној Гори крајем јула© R.R./ATAImages

Лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић наговестио је да би председник Србије Александар Вучић могао да посети Црну Гору крајем јула.

"То што председник Србије неће доћи 12. јула у Црну Гору уопште није важно, колико је битно да АВ, поред свих других кривица, данас буде означен кривим и што је море хладно, и што моја мајка има више резерви уља од Дирекције робних резерви којих више немамо. А биће и крив што неће доћи 12. јула, таман као што ће бити крив и кад дође крајем јула…", написао је Кнежевић на Фејсбуку.

Каже да ће Вучић доћи кад га "очекују они који су га позвали".

"… А ко је крив? Зна се, онај што неће доћи кад га очекују ови што не желе да дође, већ ће доћи кад га очекују они који су га позвали", додао је Кнежевић.

Вучић је посету Црној Гори најавио 30. јуна, рекавши да ће можда на Петровдан, 12. јула, посетити српски народ у Црној Гори и обићи Беране.

За 12. јул у подгоричком Вишем суду заказано је изрицање пресуде у поновљеном суђењу за случај "државни удар", у коме су међу оптуженима Кнежевић и председник Скупштине Црне Горе и лидер Нове српске демократије Андрија Мандић.

Вучић је 30. јуна потврдно одговорио на позив Кнежевића, који га је у Црну Гору позвао у своје, Мандићево, као и у име Срба у Црној Гори.

Председник Србије је тада рекао да у јулу има пуно обавеза, али да ће свакако наћи време и да би најбољи термин био Петровдан.

"Можда би било најбоље на Петровдан, али нисам сигуран ко ће од гостију бити овде у Београду на тај дан, али током јула спреман сам и са највећом радошћу да посетим Беране и Васојевиће и да разговарам са народом", истакао је тада Вучић.

Кнежевић је претходно позвао Вучића да у јулу дође у Беране и посети Храм Светог Симеона Мироточивог.

И Мандић је 30. јуна позвао руководства Србије и Републике Српске да дођу у Црну Гору 12. јула, на Петровдан, како би послали поруку заједништва.

Вучић је у Црној Гори последњи пут био 16. маја, када је у Котору учествовао на самиту лидера западног Балкана и Европске уније (ЕУ), где су лидери држава региона, представници ЕУ и Сједињених Америчких Држава разматрали нови финансијски пакет ЕУ за државе региона.

image