Србија и Балкан

Додик: Да ли ће се бошњачки политичари извинити Србији?

Председник Републике Српске упитао је постоји ли уопште политичка структура у Сарајеву с којoм се може да се разговара
Додик: Да ли ће се бошњачки политичари извинити Србији?© Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Политичко и медијско лудило које је захватило политичко Сарајево постаје неподношљиво и та хистерија која се ствара против свега што има везе са српским народом, Србијом и Српском одавно је прешла границе нормалног, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.

"И шта сад?! И шта сад кад је и Конаковић признао да је улазак кадета Војске Србије био у складу са законом?", истакао је Додик.

Упитао је постоји ли уопште политичка структура у Сарајеву с којoм може да се  разговара.

"Поштује ли неко Устав и законе ове склепане БиХ и сме ли можда бар понеки појединац од бошњачких политичара послати поруку, извињење Србији за ову незапамћену срамоту коју су приредили земљи у коју се заклињу? Питам се има ли Бећирoвић бар мало људске пристојности, кад већ нема политичке, и с ким он то мисли живети у БиХ, са Србима и Хрватима или са Шмитом и сличним недобронамерним странцима који су, по ко зна који пут, показали да су некомпетентни и недобронамерни", закључио је Додик у објави на Иксу.

Подсећамо, питомци Војне академије у Београду продефиловали су улицама Приједора уочи обележавања 82 године од Битке на Козари, којем су присуствовали на Мраковици, а министар спољних послова у Савету министара БиХ Елмедин Конаковић сматра да је све урађено у складу с процедурама и надлежностима.

"Ми смо добили депешу и проследили је. Немам ја надлежност нити министарство да вршимо провере. Гранична полиција затим поступа даље ако мисле да су потребне додатне провере, то могу онда тражити од ОБА-е ако имају неку сумњу",  тврди Конаковић.

Додаје да није било потребе да се о томе обавештава Председништво БиХ.

image