Мандић примио у опроштајну посету амбасадора Русије у Црној Гори Масленикова

Мандић се Масленикову захвалио на "преданом раду током трајања амбасадоровог мандата" у Црној Гори, "током којег се трудио да, у најбољој вољи, одржи што боље односе између Црне Горе и Руске Федерације"

Председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Русије и Подгорици Владислава Масленикова, коме је поклонио слику капеле на Ловћену.

Мандић се Масленикову захвалио на "преданом раду током трајања амбасадоровог мандата" у Црној Гори, "током којег се трудио да, у најбољој вољи, одржи што боље односе између Црне Горе и Руске Федерације", саопштено је из Кабинета председника Скупштине.

"Саговорници су се сагласили да две земље имају велику заједничку историју и да их је у прошлости красило традиционално пријатељство, верујући да ће у будућности ти односи бити много бољи него што су то данас. У том контексту, председник Мандић је нагласио да се залаже за мир и стабилност у Црној Гори, али и у региону и свету", наводи се у саопштењу.

Мандић је, додаје се, амбасадору Масленикову "оклонио слику заветне капеле Петра Другог Петровића Његоша на Ловћену која, како је рекао, представља симбол окупљања народа Црне Горе, док је амбасадор Скупштини Црне Горе поклонио рељеф-слику Кремља".