Србија и Балкан

Просрпске странке улазе у црногорску владу, Мандић: До краја месеца реконструкција

Већ је потписан споразум о реконструкцији владе и договорено каква ће бити расподела министарстава, каже лидер НСД
Просрпске странке улазе у црногорску владу, Мандић: До краја месеца реконструкција© R.R./ATAImages

Нова српска демократија (НСД) и Демократска народна партија (ДНП) реконструкцијом Владе добиће неколико министарства, саопштио је председник Скупштине и лидер НСД-а Андрија Мандић.

"Потписали смо коалициони уговор који предвиђа реконструкцију владе. Направили смо договор који није био логичан када се потписао јер други по снази политички субјект није добио прилику да буде у власти. Ми смо као парламентарна већина урадили много тога, урадили смо многе ствари због који нас у Бриселу и у ЕУ хвале. Добили смо позитиван ИБАР и мислимо да је сад тренутак да коалиција 'За будућност Црне Горе' уђе у власт", рекао је он.

Он је навео да желе да уђу у владу и да направе нове реформе.

"НСД-у ће припасти министарства просвете, науке и иновација, просторног планирања урбанизма и државне имовине, као и Министарство туризма, екологије, одрживог развоја и развоја севера", рекао је је Мандић у емисији "Прес плус" на Адриа ТВ.

ДНП-у би требало, како је казао он, да припадне место потпредседника владе и Министарства саобраћаја и поморства.

Како је истакао, у влади нису добили проценат који имају у парламентарној већини, него много нижи.

"Ми смо на то пристали и верујем да ће премијер Спајић, узимајући у обзир све што смо радили, врата од владе отворити чим прије. Ја то очекујем да може да се деси у наредној недељи, али свакако до краја јула и да влада буде ојачана министрима који долазе из НСД и ДНП-а. Они само могу да поправе њен рад и постиже се да ова влада има пун мандат, казао је он.

Мандић је нагласио да би било добро да се влада прошири и на Бошњачку странку.

image