Србија и Балкан

Црногорски посланик: Минут ћутања за слободу говора у Црној Гори

Ако се неко дрзне да каже истину, то се коси с нормама наших "партнера", истакао је Добричанин
Црногорски посланик: Минут ћутања за слободу говора у Црној Гориwww.globallookpress.com © Jaap Arriens

Данас треба одржати минут ћутања јер је слобода говора у Црној Гори после дуже и тешке болести коначно умрла! – констатовао је посланик Уједињене Црне Горе Владимир Добричанин коментаришући одлуку о забрани руских медија у Црној Гори.

"Влада Црне Горе је забранила емитовање руских медија! Значи сада можемо да слушамо све што је антируско и што је глобалистичко једноумље неке дубоке државе јер то је дозвољено, али ако се неко дрзне да каже ИСТИНУ… ееее станите браћо и сестре… то је већ грубо кршење опште преузетих обавеза и неприхватљиво понашање које се коси са свим (не)моралним нормама које смо добили од наших 'партнера' (ко год оно били)", написао је Добричанин на Фејсбуку.

Такође, упитао је шта то беше демократија, те позвао "ако има неко да нам то разјасни".

Подсетимо, Влада Црне Горе донела је Одлуку којом је забрањено двадесет руских медија, међу којима су РТ Балкан и Спутњик из Београда, као и "Први канал", "Русија 1", НТВ, РЕН ТВ и други.

У међувремену се огласило Удружење новинара Црне Горе које је осудило овакву одлуку, односно навело да републичка власт грубо крши основне постулате новинарства, али и златно правило професије да се морају чути и поштовати различити ставови о јавним догађајима.

image