Србија гори на 37 степени: Најтоплије у Новом Саду, најсвежије на Црном Врху

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода од 13 часова, најтоплије је у Сомбору, Новом Саду и Смедеревској Паланци, где је забележено 37 степени, а степен мање је у Зрењанину, Кикинди, Ваљеву и Крагујевцу

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода од 13 часова, најтоплије је у Сомбору, Новом Саду и Смедеревској Паланци, где је забележено 37 степени, а за степен мање је у Зрењанину и Кикинди, Ваљеву и Крагујевцу. Најсвежије је на Црном Врху где је измерено 28 степени.

Најнижа температура јутрос је измерена на Копаонику где је 21 степен. Грађани се услед високих температура жале на вртоглавицу и главобољу. У престоници је у 13 часова измерена температура од 35 степени.

Црвени-метео аларм важи данас у целој земљи. После јутарње температуре до 25 степени, очекује се да се жива на термометру попне чак до 39 подеока.

Већ у 9 часова жива у термометру премашила је 30. подељак.

Др Бранислав Ралевић, начелник неурологије КБЦ "Звездара", рекао је за РТС да им се ових дана јављају пацијенти са вртоглавицом, због колапса на јавном месту, главобоља, као и хронични болесници због погоршања већ постојећих тегоба.

Указује да високе температуре доводе до мигренозних напада, а да има и случајева акутних напада главобоље услед изложености сунцу. Јављају се и они пацијенти који бораве у климатизованим просторијама због синусоидних главобоља.

Истиче да су симптоми који не смеју да се игноришу слабост екстремитета, утрнулост, поремећај говора, слабост неке половине тела јер могу указивати на акутни мождани удар.