Србија и Балкан

И други осумњичени за убиство мале Данке променио исказ: Тврди да девојчицу тог дана није ни видео

Дејан Д. би данас требало да буде испитан други пут
И други осумњичени за убиство мале Данке променио исказ: Тврди да девојчицу тог дана није ни видео© M.M./ATAImages

Један од осумњичених за убиство двогодишње девојчице Данке Илић, Дејан Д, доведен је у Више јавно тужилаштво у Зајечару где је по други пут на испитивању, а како пишу "Вечерње новости", позивајући се на своје изворе, након што је изнео своје личне податке, име, презиме и пребивалиште, он је рекао "да Данку Илић није убио".

"Он сада све негира. Рекао је да дете није ни видео кобног дана на путу у Бањском пољу. Рекао је да је он није унео у кола и да је није задавио, као и да тело није бацио на депонију. Практично, он је сада испричао малтене исту причу као његов колега, осумњичени Срђан Јанковић, који је у мају у тужилаштву такође негирао злочин", каже за "Новости" извор упознат са случајем.

Ново саслушање је заказано на молбу осумњиченог. Он је, иначе, тужилаштву након хапшења признао да су он и Срђан Ј. девојчицу ударили колима, ставили је у аутомобил и тело бацили на депонију.

Други осумњичени за овај злочин, Срђан Ј. је, недавно на поновљеном саслушању негирао убиство девојчице, док се након хапшења бранио ћутањем.

Поред Дејана Д. и Срђана Ј, у овом случају је осумњичен и отац Дејана Д. због сумње да помогао свом сину да премести тело девојчице.

Дејан Д. и Срђан Ј. се налазе у притвору, док је Радослав Д, отац осумњиченог Дејана Д. недавно пуштен да се брани са слободе.

Рођени брат Дејана Д, Далибор Драгојевић је преминуо 7. априла у просторијама Полицијске управе у Бору током задржавања.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а полиција је, након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, ухапсила Срђана Ј. и Дејана Д. из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију.
Тело девојчице још није пронађено.

image