И други осумњичени за убиство мале Данке променио исказ: Тврди да девојчицу тог дана није ни видео

Дејан Д. би данас требало да буде испитан други пут

Један од осумњичених за убиство двогодишње девојчице Данке Илић, Дејан Д, доведен је у Више јавно тужилаштво у Зајечару где је по други пут на испитивању, а како пишу "Вечерње новости", позивајући се на своје изворе, након што је изнео своје личне податке, име, презиме и пребивалиште, он је рекао "да Данку Илић није убио".

"Он сада све негира. Рекао је да дете није ни видео кобног дана на путу у Бањском пољу. Рекао је да је он није унео у кола и да је није задавио, као и да тело није бацио на депонију. Практично, он је сада испричао малтене исту причу као његов колега, осумњичени Срђан Јанковић, који је у мају у тужилаштву такође негирао злочин", каже за "Новости" извор упознат са случајем.

Ново саслушање је заказано на молбу осумњиченог. Он је, иначе, тужилаштву након хапшења признао да су он и Срђан Ј. девојчицу ударили колима, ставили је у аутомобил и тело бацили на депонију.

Други осумњичени за овај злочин, Срђан Ј. је, недавно на поновљеном саслушању негирао убиство девојчице, док се након хапшења бранио ћутањем.

Поред Дејана Д. и Срђана Ј, у овом случају је осумњичен и отац Дејана Д. због сумње да помогао свом сину да премести тело девојчице.

Дејан Д. и Срђан Ј. се налазе у притвору, док је Радослав Д, отац осумњиченог Дејана Д. недавно пуштен да се брани са слободе.

Рођени брат Дејана Д, Далибор Драгојевић је преминуо 7. априла у просторијама Полицијске управе у Бору током задржавања.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а полиција је, након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, ухапсила Срђана Ј. и Дејана Д. из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију.
Тело девојчице још није пронађено.