Србија и Балкан

Врели јулски дани се настављају: Температуре до 40 степени

И наредних седам дана биће претежно сунчано време уз највишу дневну температуру у већини места од 35 до 40 степени Целзијуса
Врели јулски дани се настављају: Температуре до 40 степени© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

У Србији се наставља јак топлотни талас с максималном температуром од 35 до 40 степени и уз тропске ноћи у урбаним срединама.

Сутра, на Петровдан, биће сунчано и веома топло, најнижа температура биће од 17 до 26 степени, а највиша од 35 до 40 степени. Ветар слаб и умерен, југоисточни.

У Београду се сутра очекује сунчано и веома топло време, најнижа температура биће од 21 до 26 степени, а највиша око 38 степени.

Према прогнози РХМЗ-а, и наредних седам дана биће претежно сунчано време уз највишу дневну температуру у већини места од 35°Ц до 40°Ц, и такође уз тропске ноћи у градовима.

За дане викенда без температурне промене, с тим да је у суботу, 13. јула, на југозападу Србије, а у недељу, 14. јула, на северозападу Србије - после подне могућ локални развој облачности и ретка (изолована) појава краткотрајне кише или пљуска с грмљавином.

Након 17. јула на северу Србије, а од 20. јула у свим крајевима следи мањи пад температуре за око 5 степени, али ће се наставити период с тропским данима (и тропским ноћима). Очекује се и ретка (изолована) појава краткотрајних пљускова с грмљавином.

Упркос мањем освежењу, наставља се период тропских дана, без падавина.

image