Србија и Балкан

Цвијановићева: Бећировић искористио Сребреницу за распламсавање мржње према Србима, Српској и Србији

Бећировићеву србофобију и унитаристичке тежње охрабрују и поједини странци у БиХ који аплаудирају говору мржње из Сарајева, додала је чланица Председништва БиХ
Цвијановићева: Бећировић искористио Сребреницу за распламсавање мржње према Србима, Српској и СрбијиGetty © Photo by Mehmet Emin Mengüarslan/Anadolu via Getty Images

Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да се БиХ не суочава ни са каквом великосрпском политиком, већ са великобошњачким унитаризмом који упорно тежи маргинализацији два од три конститутивна народа.

"Таква пракса је главни узрок неуспеха БиХ, а не непостојећа спољна претња у којој говори Денис Бећировић", рекла је Цвијановићeвa.

Истакла је да из пијетета према жртвама није хтела да коментарише на дан комеморације, али да је просто немогуће прећутати изливе србофобије коју је у Поточарима изнео Денис Бећировић, бошњачки члан Председништва и актуелни председавајући том највишем државном телу у БиХ.

"Нажалост, Бећировић је искористио Сребреницу како би поново распламсао мржњу према Србима, Србији и Републици Српској", указала је Цвијановићева.

Рекла је и да је тужно што Бећировићеву србофобију и унитаристичке тежње охрабрују и поједини странци у БиХ који не осуђују већ аплаудирају говору мржње из Сарајева.

"Странци, којима су уста иначе пуна прича о суживоту и помирењу, док у пракси раде све да до тога никада не дође", закључила је Цвијановићева, а пренела Срна.

image